NK FTC Newman college Breda 08-02-2020

Wat een dag. We waren allemaal mooi vroeg aanwezig. Robotinspectie verliep voorspoedig. Presentatie ging ook best goed.  Fieldinspectie ging niet lekker.  Beide telefoons die gebruikt worden voor de besturing van de robot hadden een afwijkende versie en dus moest die eerst gelijk gemaakt worden.  Daarna is de field inspectie goed gekeurd en yesss, we mogen meedoen.

We moesten al gelijk in de eerste match beginnen.  We hadden hem goede hoop omdat onze tegenstander en team is die wel eens Nederlands kampioen kon worden vandaag.
Maar,  onze autonomous verliep vlekkeloos en dat geeft veel punten. Tijdens de driver controlled periode viel onze robot uit. Connection probleem.
Toch wisten we deze partij zeer goed te winnen tot onze verbazing.
De tweede match was een ander verhaal.  Al direct bij het begin viel de robot weer stil. Maar ook die van onze alliance partner en de tegenstander.  Deze partij ging voor geen van de 4 teams iets worden. De organisatie zei dat het aan de wifi lag. En aan het einde van de dag zouden we deze match overnieuw mogen spelen.
Tijdens robot wedstrijden mag er door niemand wifi gebruikt worden, omdat dit de signalen stoort van de robot.  Helaas ondanks de vele bordjes em de vele keren dat er werd omgeroepen, eerd de wifi toch druk gebruikt en hebben wij daar bij de rest van de matches veel hinder van gehad en is onze robot vaak stil gevallen. Jammer want weer stonden heel lang 2e, daarna zelfs even 1e, daarna 6e en uiteindelijk 19e 😥. Dus ergens waren we blij want als de verbinding goed was deze de robot precies wat hij moest doen en was ook de autonome mode goed.  Maar teleurgesteld door de pech.
Overdag kwam onze burgemeester Depla ook een poos kijken. Wij hadden hem uitgenodigd en zijn erg trots dat hij is komen kijken.
Het was wel weer erg gezellig,  waarbij uiteindelijk team Pink to the Future heel verdiend heeft gewonnen.  👍
Scroll naar boven