Interviews met alle teamleden

Thomas bezig met de robot

Wie ben je: Thomas Slewe
Sinds wanneer ben je lid van Gentlebotz: Inmiddels twee seizoenen, 2018-2019 en 2019-2020!
Hoe heb je het afgelopen seizoen ervaren? Erg moeizaam qua samenwerking in teamverband en communicatie.
Wat zou je bij jezelf en/of het team willen verbeteren? Betere taakverdeling binnen het team.
Wat vond je het moeilijkst om te doen? PR aangezien ik dit het minst interessant vond.
Wat vond je het leukste om te doen? Programmeren omdat ik dit het meest interessant vond.

Merlijn

Wat is jouw naam?: Merlijn Slewe
Wanneer ben je begonnen met FTC?: Ik ben in de derde van het VWO begonnen met FTC.
Hoe heb je afgelopen seizoen ervaren?: Dit was dus mijn tweede seizoen waarin ik veel meer heb gedaan dan het vorige (eerste) seizoen. Het was dus een seizoen waar ik vooral veel praktische dingen heb geleerd.
Wat zou je bij jezelf en/of het team willen verbeteren?: Ik zou zelf willen dat er iets minder splitsing kwam in het team want dat heeft ons zeker vertraagd.
Wat vond je het moeilijkst om te doen?: Zelf denk ik dat het de theorie, in praktijk brengen het lastigste was.
Wat vond je het leukste om te doen?: Dat is zeker weten de afterparty bij de grote wedstrijden. Vooral in Barcelona.
Verder nog iets toe te voegen?: Eigenlijk alleen dat het een erg leuk seizoen was waar ik veel meer in heb bereikt dan de vorige keer.

Xander

Wie ben je?: Ik ben Xander Verhoeven, en ik ben 15 jaar.

Wanneer ben je begonnen met FTC?: Ik ben nu 1 jaar lid van team Gentlebotz.
Hoe heb je afgelopen seizoen ervaren?: Het afgelopen seizoen heb ik ervaren als een leuk seizoen, maar ook wel lastig omdat het de eerste keer was. Dus wist niet zo goed hoe het ging of moest maar dat kwam verder het seizoen wel goed. Verder was het een gezellig seizoen en ik heb er veel van geleerd.
Wat zou je bij jezelf en/of het team willen verbeteren?: ik denk wat er nog zou moeten veranderen is de communicatie, dat moet beter. Daarnaast dat je je taken op tijd af hebt en niet steeds uitstelt. En als er iets is of je snapt het niet dat je het aan de andere teamleden laat weten, zodat wij als teamgenoten elkaar kunnen helpen.
Wat vond je het moeilijkst om te doen?: Ik denk het lastige is toch wel het vinden van sponsoren.
Wat vond je het leukste om te doen?: Ik vond het leukste het besturen van de robot, maar ook het bouwen van de robot omdat je dan echt als een team werkt.
Tim
Wie ben je?: Ik ben Tim, ik ben14 jaar en zit in 3-VWO op het Newmancollege in Breda.
Wanneer ben je begonnen met FTC?: Ik heb afgelopen seizoen meegedaan bij de FTC-team Gentlebotz.
Hoe heb je afgelopen seizoen ervaren?: Het was een erg leuke kennismaking met techniek, robots maar ook zeker alles eromheen. Het is een grote verantwoordelijkheid die je draagt binnen het team. Maar dat is het uiteindelijk absoluut waard.
Wat zou je bij jezelf en/of het team willen verbeteren?: Wat ik wil verbeteren, de verantwoordelijkheid en de druk op je schouders als het ware, en de taakverdeling kan ook verbeterd worden. Dat is mijn tip voor volgend jaar.
Wat vond je het moeilijkst om te doen?: Het moeilijkste van het afgelopen seizoen was voor mij sponsoring, het is gewoon een vervelend ding om te doen.
Wat vond je het leukste om te doen?: Het leukste was het begin, het ideeën bedenken voor de robot en er dan aan sleutelen was echt heel leuk.
Verder nog iets toe te voegen?: Ik ga na dit eerste jaar stoppen met FTC, ik wens heel veel succes aan team Gentlebotz voor volgend jaar, bedankt voor dit leuke seizoen en de groeten.
Bart heeft er altijd zin in

Wie ben je?: Ik ben Bart Cabaret
Sinds wanneer ben je lid van de Gentlebotz?: Ik ben sinds 2019 lid van Gentlebotz voor 1 jaar want ik ga nu naar het mbo.
Hoe heb je het afgelopen seizoen 2019-2020 ervaren?: Het was een erg gezellige en grappige ervaring waar ik veel heb geleerd.
Wat zou je bij jezelf en/of het team willen verbeteren?: Ik zou het teamwork verbeteren in het team, want eigenlijk hebben Thomas Merlijn en ik bijna alles gedaan en de rest niet echt veel.
Wat vond je het moeilijkst om te doen?: Ik heb eigenlijk geen flauw idee.
Wat vond je het leukste om te doen?: Vooral lol maken op de wedstrijden.
Verder nog iets toe te voegen?: Ik wens het volgende team Gentlebotz heel veel succes.

Louis

Wie ben je?: Ik ben Louis van Baalen.
Sinds wanneer ben je lid van de Gentlebotz?: 2019 was mijn eerste jaar bij Gentlebotz of überhaupt FTC.
Hoe heb je het afgelopen seizoen 2019-2020 ervaren?: Ik vond het een zeer uitdagend jaar maar het was daar in tegen ook super gezellig.
Wat zou je bij jezelf en/of het team willen verbeteren?: Bij mij zelf zou ik mijn discipline graag willen verbeteren.
Wat vond je het moeilijkst om te doen?: Wat ik vooral lastig vond is om contact te maken met mogelijke sponsoren.
Wat vond je het leukste om te doen?: Het leukste was natuurlijk toch wel de wedstrijden ik vond het echt een geweldig jaar en ben er erg dankbaar voor!
Verder nog iets toe te voegen?: Helaas ga ik na dit seizoen ook stoppen met FTC en meer tijd besteden aan school. Ik wens het team alvast veel succes in het komende seizoen.

Juul druk met data

Wie ben je?: Ik ben Juul, ik ben 14 jaar en ik zit nu in 4 VWO op het Newmancollege.
Sinds wanneer ben je lid van de GentleBotz? Of hoe lang?: Dit was mijn eerste jaar van FTC (2019-2020), maar ik had al wel eens eerder naar wedstrijden en livestreams gekeken.
Hoe heb je het afgelopen seizoen 2019-2020 ervaren?: Ik vond het erg leuk, en ik heb er veel van geleerd. Het was jammer dat het door Corona niet helemaal door kon gaan, maar gelukkig hebben we nog wel het kampioenschap in Spanje kunnen doen wat, desondanks de problemen met de robot en de organisatie alsnog wel leuk was.
Wat zou je bij jezelf en/of het team willen verbeteren?: Ik denk dat we beter kunnen communiceren omdat dit vorig jaar soms niet helemaal goed ging, en gezamenlijk meer naar sponsoren zoeken en artikelen schrijven.
Wat vond je het moeilijkst om te doen?: Ik vond het contact met sponsoren en outreach wel lastig, omdat ik niet precies wist waar ik moest beginnen en hoe ik goed moest antwoorden. Ik denk dat ik daar nu wel beter in geworden ben, en ik hoop dat dat volgend jaar zal helpen wanneer we dat weer nodig hebben. 
Wat vond je het leukste om te doen?: Ik vond het leuk om de website te maken, ik had eerder al wel websites gemaakt maar niet echt iets groots of iets wat ik echt online zou zetten. Daarnaast was het ook leuk om aan de robot te bouwen en daar samen met het team verschillende ideeën en ontwerpen voor te bedenken. Ik heb dit jaar veel geleerd en dat zal ook buiten FTC nuttig zijn.

Jelmer

Wie ben je?: Ik ben Jelmer en ik ben 15 jaar oud.
Sinds wanneer ben je lid van de Gentlebotz? Of hoe lang?: Ik ben lid sinds 2019.
Hoe heb je het afgelopen seizoen 2019-2020 ervaren?: Ik vond het afgelopen seizoen erg leuk, maar soms ook wel moeilijk, omdat het mijn eerste jaar FTC was moest ik nog veel over FTC leren. Er was meer wat gedaan moest worden dan
dat ik verwacht had toen ik net begon, maar uiteindelijk is (het meeste) wel goed gekomen.
Wat zou je bij jezelf en/of het team willen verbeteren?: Communicatie en sponsors vinden, omdat deze dingen erg belangrijk zijn en ik er niet de beste in ben. Voor het team is denk ik een betere taakverdeling handiger.
Wat vond je het moeilijkst om te doen?: Sponsors vinden, het is moelijk is om mensen / bedrijven om geld te vragen.
Wat vond je het leukste om te doen?: Het leukste vond ik dan toch wel de wedstrijden.
Vooral die in Barcelona, omdat we daar ook een award wonnen.

 

Scroll naar boven