Seizoen 2019-2020 van FTC Skystone zit er op.

We hebben een wisselend seizoen gehad. We zijn begonnen met een grotendeels nieuw team, 2 “oude” leden, te weten Thomas en Merlijn. Hier kwamen 6 nieuwe leden bij, Xander, Bart, Juul, Jelmer, Tim en Louis. Na de kick-off wisten we wat de bedoeling zou zijn dit seizoen, en het leek ons een flinke uitdaging. Thomas zou voor het eerst het programmeren van de robot op zich nemen, en daarnaast samen met Merlijn de rest van het team helpen bij het begrijpen van FTC en het bouwen van de robot.
Uiteraard is FTC niet alleen maar het bouwen en programmeren van de robot. Je moet ook achter sponsoren aan om de financiën rond te krijgen voor je team. Dit om materiaal te kunnen kopen wat uit de USA moet komen, voor deelname aan wedstrijden etc. Sponsors benaderen werd door het hele team als erg lastig ervaren. Daarnaast moet je ook zorgen voor PR, reclamemateriaal en belangrijk: een robot die moet doen wat er gevraagd wordt volgens de spelregels. De eerste 30 seconden moet de robot autonoom opdrachten uitvoeren. Dat betekend dus, voorgeprogrammeerd en niet bestuurd worden door een teamlid.
Verder was samenwerken en communicatie erg belangrijk en dat wilde nog niet altijd even goed lukken. dat is iets waar we in het nieuwe seizoen aan moeten werken.

We hebben gelukkig een leuk seizoen kunnen hebben, we zijn naar de officiële kick-off geweest, hebben meegedaan aan de League meets, en daar dusdanig gepresteerd dat we zelfs mee mochten doen met het NK. We hebben meegedaan met scrimmages die door andere teams werden georganiseerd. We hebben met onze robot een demo gegeven bij de Open Dag op onze school, en we mochten een demo geven bij het Benelux kampioenschap van de First Lego League.
Het hoogtepunt van het seizoen was wel de trip naar Barcelona, waar we mee mochten doen met de Open Spaanse FTC kampioenschappen. Uiteindelijk zijn we door veel connectie problemen 10e geworden, maar we wonnen wel de Connect award, die staat voor het onder de aandacht brengen van FTC bij andere kinderen, scholen en bedrijven. Of oals omschreven door de hoofdorganisatie van FTC F.I.R.S.T:

Connecting the dots between community, FIRST, and the diversity of the engineering world. This judged award is given to the team that most connects with their local science, technology, engineering and math (STEM) community. A true FIRST team is more than a sum of its parts and recognizes that engaging their local STEM community plays an essential part in their success. The recipient of this award is recognized for helping the community understand FIRST, the FIRST Tech Challenge, and the team itself. The team that wins the Connect Award aggressively seeks and recruits engineers and explores the opportunities available in the world of engineering, science and technology. This team has a clear team plan and has identified steps to achieve their goals.

Required criteria for the Connect Award:
• Team shows respect and Gracious
Professionalism® to everyone they meet at a
FIRST Tech Challenge event.
• Team must submit an engineering notebook. The
engineering notebook must include team plan that
identifies their future goals and the steps they will
take to reach those goals. Examples of what the
plan could include are fund-raising goals,
sustainability goals, timelines, outreach, and
community service goals.
• Team provides clear examples of developing in
person or virtual connections with individuals in
the engineering, science, or technology
community.
• Team actively engages with the engineering
community to help them understand FIRST, the
FIRST Tech Challenge, and the team itself.

We waren in Barcelona met de andere 2 teams van onze school, FTC Team Space en FTC Team Orange Orange was een finalist winner, dus er werd na afloop in Barcelona toch nog wel een gezellig feestje gevierd, en de aanwezige Nederlandse teams hebben de andere teams van over de hele wereld, laten zien dat we keigoed in in het vieren van feestjes, en terecht, er is hard gewerkt, niet alles is gelukt zoals gehoopt, maar wel veel geleerd en toch ook heel veel hele gezellige momenten gehad met ons eigen team, maar ook met alle andere teams.

Toen we uit Barcelona terug kwamen hebben we nog net 1 middag kunnen opruimen en toen ging alles op slot vanwege COVID-19, Corona. Hierdoor kon het grote jaarlijkse OFF-Season event helaas niet doorgaan, en wij konden als team ook niet echt afscheid nemen. Helaas gaan 3 van onze leden er mee stoppen. Wij willen Bart, Tim en Louis heel veel succes wensen in hun nieuwe uitdagingen en we hopen dat jullie toch nog eens weer een keertje komen kijken. Bedankt voor een mooi seizoen, waarin we allemaal veel geleerd hebben en mooie ervaringen hebben opgedaan.

Het feestje kan je hier bekijken: https://youtu.be/3Ts1NtV2njY