Het is allemaal begonnen toen mijn oudste zoon Thomas naar het Newmancollege ging in 2015. In dat jaar werd hij gevraagd om met een team mee te doen met First Lego League. Dat wilde hij erg graag. Na vele weken bouwen, programmeren en brainstormen met het team, mochten ze zelfs meedoen met de Regio Finale bij Avans Hogeschool in Breda. In 2016 ging hij door met FLL, en mocht hij ook weer naar de regio finale bij Avans. In 2016 ging ook zijn broer Merlijn naar het Newmancollege, en ook hij ging bij FLL. In een ander team dan zijn broer. Ook hij heeft het 2 jaar gedaan, en ook hij mocht 2 jaar achter elkaar naar de regio finales.
Achter de schermen stond ik klaar en begeleidde ze bij de regio finales.

In 2017 ging Thomas naar de 3e klas en ging hij bij een FTC team, Genaamd  FTC Team Space. Hij heeft hier een leuk jaar gehad en ze zijn zelfs naar Aviano in Italië gegaan. Het volgende jaar is Thomas bij team Gentlebotz gegaan. Ook een team van het Newman. Hier kon hij meer zijn ei kwijt. Ook zijn broer Merlijn is dat jaar bij team Gentlebotz gekomen. Dat jaar was mijn man Jurgen coach van het team. Achter de schermen stond ik ook al klaar voor het team en vanaf seizoen 2019-2020 ben ik coach geworden van het team. Er kwamen wat nieuwelingen in het team, en er moest veel begeleid worden.

Nu zijn we weer een paar jaar verder. En helaas komt er nu voor mij een eind aan FTC. Thomas heeft vorig jaar examen gedaan op het Newmancollege en is gaan studeren op TU Delft. Merlijn heeft dit jaar examen gedaan en is ook geslaagd. En nu gaat dus ook Merlijn studeren, maar hij op TU Eindhoven. Dit houdt in dat ik dus moet stoppen met coachen omdat ik geen kinderen meer op het Newmancollege heb.

Met pijn in mijn hart heb ik dus vanmiddag van mijn team Gentlebotz afscheid genomen. We hebben samen met leden van de twee andere teams van school (Space en Orange) taart gegeten en een poos gekletst. Daarna afscheid genomen. Ik heb een fantastische tijd gehad met dit team. Ik heb ze zien groeien in alle opzichten, van introvert naar open, problemen zien oplossen, leren samenwerken, overleggen, presenteren noem het maar op. En wat ben ik trots op die jongens en meiden. Ze hebben veel geleerd en het is een echt goed team geworden, in karakter maar ook in kunnen. Het is een echte eenheid geworden.

Van mijn team kreeg ik als bedankje een mooie grote geurkaars, een vliegenvanger plant, en een prachtig foto album met foto’s van het afgelopen seizoen met persoonlijke woorden van de teamleden. Dit ga ik zeker koesteren, al die herinneringen, en wat hebben we veel gedaan dit afgelopen seizoen. Al die wedstrijden, events, scrimmages, off-season event, beurzen en een school bezocht.

Ik hoop dat jullie op dezelfde voet door gaan volgend seizoen en dat het weer een mooi seizoen gaat worden met jullie nieuwe coach Anita. Blijf door ontwikkelen, blijf jezelf en geniet van FTC.

Dag lieverds, wees en blijf trots op jezelf, jullie verdienen het. Op naar de USA volgend jaar 👍

Liefs, Andréa, maar ook van Thomas en Merlijn.