Wij zijn uitgenodigd door Breda Robotics om op hun event te staan met ons speelveld en alle drie de FTC teams van het Newman. Wij, team Orange en team Space gaven hier graag gehoor aan. Het is natuurlijk leuk, leerzaam en goed om contacten te leggen, maar ook vooral goed voor de “Outreach”

Dus om half 1 ‘smiddags waren wij op het Newman college in Breda aanwezig om onze robots, materiaal en de baan op te halen. Om half 2 gingen we opbouwen bij Brack in Breda. Wat is dat een leuke locatie!

Ondertussen al wat kennis gemaakt met bedrijven die stands hadden, en weer gesproken met diverse mensen die wij via Breda Robotics al kenden. Het was al erg gezellig.

Ondertussen hebben wij onze stagiaires aan het werk gezet. Op 1 juli is er een rookie event voor jongelui die nog geen ervaring hebben in het bouwen van robots en die wij gaan begeleiden. Zij gingen alvast nadenken en brainstormen over wat ze moeten gaan doen en kunnen. En ondertussen ook alvast in het materiaal snuffelen om te kijken hoe ze er een robot mee zouden kunnen bouwen.

Gedurende de dag was er genoeg te zien. De beurs was bedoeld om bedrijven, leerlingen en studenten bij elkaar te brengen. En hiermee laten zien wat er met robotica allemaal kan.
– De meeste Breda Robotics Partners waren er met te gekke robotdemo-opstellingen.
– Marijke de Geus kwam vertellen over human interaction met robots én Disney is een van haar voorbeelden.
– Je kon kennismaken met studenten van Avans & Curio.
– Maar ook andersom; De studenten kregen de mogelijkheid tot te vinden van hun nieuwe stage, bijbaan, baan of     afstudeerstage bij een bedrijf gespecialiseerd in robotica!
– Chris Verhoeven, Theme leader ‘Swarm robots’  TU Delft Robotics Institute kwam een keynote verzorgen.

Wij gaven demo wedstrijden met onze robots, en uiteraard hebben we uitgelegd wat FTC is. En daarnaast ook wat F.I.R.S.T. is met FLL, FTC en FRC.
We kregen veel bekijks en veel bedrijven, studenten en geïnteresseerden stelden veel vragen en wilden de robots bekijken. Iedereen was echt super enthousiast.

Wij zijn ook bij alle stands langs gegaan om praatjes te maken en te kijken wat de bedrijven allemaal lieten zien aan techniek, AI en robotica. Dat was enorm interessant.
Daarnaast hebben we veel flyers uitgedeeld met informatie over ons team, en stickers met ons Gentlebotz logo.

Wij hebben een enorm leuke dag gehad en veel contacten gelegd. Ook zijn wij blij dat wij FTC weer meer bekendheid hebben kunnen geven. Er zijn scholen geïnteresseerd om dit ook te doen. En zelfs iemand van de studenten vereniging van Avans zit te denken om iets met FRC te gaan doen. Hoe leuk is dat?