Wij waren door FRC Team Force Fusion uit Eindhoven uitgenodigd, om op het Dutch Technology Festival te komen staan op 16 juni 2022. Het evenement werd gehouden in het Klokgebouw in Eindhoven.
De bedoeling was dat wij de Eindhovense jeugd van de basisscholen, groepen 5 tot en met 8, kennis zouden laten maken met robots en FTC.

Bij aankomst was het best rommelig. We kregen te horen dat we onze banners met de namen en logo’s van onze sponsoren niet mochten plaatsen. En we mochten ook geen flyers uitdelen en give-aways, wat gebruikelijk is bij FTC.
Dit omdat dit niet mocht van de organisatie, dat vonden we wel een dingetje. Dus dan maar showen met onze hoodies.

Uiteindelijk ons plekje gevonden. We stonden naast de stand van Force Fusion in een hoek, alwaar het FTC veld stond opgesteld. Wij, en nog 3 andere FTC Teams zouden daar dan onze kunsten laten zien. Ook was het de bedoeling om de kinderen die kwamen kijken met onze robots te laten rijden. Daarop besloten we dus onze turbo modus uit te zetten en de snelheid van de robot te verlagen.

De FTC teams die ook mee deden, waren Probotixs uit Bladel, Frits Philips uit Eindhoven en Casimir Tech uit Eindhoven. Het team van Frits Philips kwam pas in de middag.

Een paar leden van het team konden steeds maar bij het veld bezig zijn, en dus ging de rest de beurs maar eens bekijken. Er waren heel veel stands met van alles wat met techniek te maken had. Maar vooral de popcorn machine was populair 🙂
Het evenment was vele malen groter dan wij hadden verwacht. En ook echt de moeite waard.

Het was de hele dag erg druk, er waren veel meer bezoekers dan wij haden verwacht, dus dat was wel leuk.
Ons team had erg veel interactie met team Casimir. We hebben met elkaars robot gereden om eens aan te voelen hoe een robot van een ander FTC aan voelt. Dat was wel erg grappig, elke robot rijdt toch weer anders. Maar ook met de andere 2 teams ging het goed, en hebben wij lekker gekletst.


Het werd zelfs zo gezellig dat we elkaars team kleding aan deden, er werden veel geintjes uitgehaald, gekletst en samen gewerkt.


Daarnaast zijn we ook met Casimir gaan kijken bij de stands. De stand van de voetbalrobot van de Universiteit van Eindhoven werd bezocht, en uiteraard wilde iedereen tegen de robot voetballen. Kimi was de enige die de voetbal tegen wist te houden 🙂

Daarna zijn we op zoek gegaan naar SPOT, de robothond van Boston Dynamics. Die zou er ook zijn. Na wat speurwerk hebben we die gevonden, en tot onze verbazing waren er zelfs 2. Er werd een demonstratie gegeven en dat was erg grappig en mooi om te zien. Helaas is 1 van de 2 robots van de trap afgevallen, maar gelukkig niet beschadigd.
Na de demo hebben wij gevraagd of wij met alle 4 de teams met onze robots een foto mochten maken met SPOT 1 en 2 er bij. En dat mocht. Ook mochten de 4 teams er bij op de foto. Dat was wel super gaaf.

Het was toch een erg mooie, gezellig dag, en wij hebben veel kinderen met onze robots kunnen laten rijden. Er was zelfs een blind meisje die door Marieke en Kimi begeleid werd om toch ook met de robot te kunnen rijden.
De kinderen waren erg enthousiast en vonden het gaaf om de robots te zien en er zelfs mee te mogen rijden.
Het was erg druk, veel kinderen en volwassenen, dus veel gepraat. Maar het was het waard. Weer een mooie beleving, waarbij wij FTC heel erg hebben kunnen promoten. Maar dat is juist heel leuk, en geen opgave, want wij vinden FTC geweldig. En wij zouden het leuk vinden als het bekender werd in Nederland en dat meer kinderen er van kunnen leren en plezier mee kunnen hebben.

Sfeerfoto’s: