Eindelijk was het zo ver. Het Off-Season event dat eigenlijk 2 jaar geleden gehouden zou worden, maar door Covid-19 steeds uitgesteld moest worden. Maar nu eindelijk kon het door gaan.
Om half 9 was het verzamelen op school en met 3 auto’s vertrokken we van Breda naar het Sondervick college in Veldhoven, de thuisbasis van FTC team The Encrypted Gentleman.

Om half 10 arriveerden wij en gingen we de auto uitladen. We meldden ons bij het secretariaat en ging daarna naar de Pit ruimte. We hadden een mooi hoekje waar we onze banners voor de sponsoren konden plaatsen en genoeg ruimte voor de robot en het materiaal, en voor onszelf.

Nadat we de pit hadden ingericht, gingen we een rondje lopen om eens te kijken hoe de baan er bij lag. Dat was wel even wennen. Het doel van het off-season event is dat de organisatie dezelfde spel elementen gebruikt in een veld wat 2x zo groot is dan normaal. En dan worden de spel elementen anders neergezet en anders gebruikt. Er werd dit keer geen autonoom gebruikt, maar alleen driver controlled. De eendjes caroussels zaten nu niet in de hoek, maar in het midden van het speelveld aan de rand. Het meest spannende was de wipwap. Ze hadden in het midden van ieder helft een wipwap gezet. Als je in de end game met je robot op de wipwap zou staan en de wipwap in balans had, dan kreeg je daar 20 punten voor. Op een normaal wedstrijdveld speel je met 4 robots tegelijk op het veld, maar nu met 6. Dus 2 alliancies met 3 robots.

Dus dat was een hele uitdaging!
Toen was om 10 uur de opening en de uitleg van het spel:

Wij mochten als eerste beginnen. Spannend en we waren benieuwd of de wipwap zou lukken. En jazeker, Kimi kreeg het zowaar voor elkaar. Na de tweede partij kreeg Kimi wat tips van Thomas, ons oude Gentlebotz lid. En wonder boven wonder lukte het in bijna elke wedstrijd. In twee niet, maar daar hebben we het niet over 🙂 Over de hele dag is het nog 1 team gelukt om 1x op de wip te balanceren, maar verder zijn wij de enigen bij wie het dus bijna altijd lukte.

Het ging de hele dag eigenlijk erg goed. De robot is het hele seizoen al erg consistent en betrouwbaar en wij hebben er de laatste maanden niet veel aan hoeven sleutelen.

We hebben een groot deel van de dag eerste gestaan, maar uiteindelijk stonden we 5e en werden we de finale in gevraagd door het Frits Philips team. En samen met hen en de Probots, hebben we tegen Pink to the Future, Stanislas Tech team en Probotix, gestreden in 1 partij. Helaas net verloren, dus een mooie 2e plaats. Maar bij het Off-season event gaat het om de uitdaging, het plezier en om het op een leuke en sportieve manier het huidige seizoen Freight Frenzy af te sluiten met een hoop Nederlandse FTC teams.

En het was weer een super leuke dag, veel gelachen, gestreden, buttons gemaakt, interactie gehad met andere teams, en veel bijgekletst.

FTC Team Encrypted Gentleman, Ingrid van Sambeeck, en het Sondervick college samen met alle mensen die jullie bij de organisatie hebben geholpen, onwijs bedankt voor een super leuk event. Het was geweldig!

Hieronder nog wat sfeer foto’s van de hele dag: